HOLLYWOOD

hollywood sticker 02 300x300Op 14 september 1978 gaat aan de Dommelstraat 7 een uitgaansgelegenheid genaamd Hollywood open. Hollywood gaat in de 23 jaar van haar bestaan uitgroeien tot een van de meest toonaangevende discotheken en clubs van Nederland.
Het gebouw aan de Dommelstraat dat vroeger diende als bankgebouw wordt in een jaar omgetoverd naar een ultra moderne discotheek.
De statige uitstraling van het gebouw is tot op de dag van vandaag behouden. Onwerkelijk voor Nederlandse begrippen wordt aan de Dommelstraat een zaak gerealiseerd met een speciaal door JBL voor Hollywood ontwikkelde geluidsinstallatie.

Er ligt een verlichte dansvloer van maar liefst 70 m2, aangestuurd door een m6800 microprocessor. Deze werd speciaal ontwikkeld en gebouwd voor Hollywood. Begrijpelijk dat op de aankomende revival een verlichte dansvloer niet mag en kan ontbreken.

Een zware staalconstructie draagt het geharde glas met een draagvermogen van 1 ton per cm2, sterk genoeg om een kudde olifanten te dragen.
5 bars, een spectaculaire lichtshow, zeepbellen, rookmachines en volgspots; het was toen allemaal terug te vinden in de Dommelstraat.
Vader Gerard, toen 52 jaar nu inmiddels 88 jaar, doet het werk met zijn 2 zonen Piet, 26 jaar nu 62, en Hugo, 25 inmiddels 61 jaar. Zus Petra is te vinden in de kelderbar naast de dansvloer.

Er werd een echte artiesten kleedkamer gebouwd die je ook terug vindt in de theaters, tot grote vreugde van de artiesten, die via een aparte ingang zo de kleedkamer in konden komen. Vanuit de kleedkamer kan men via een aparte trap op het hoger gelegen podium komen, 2 meter boven de dansvloer. Moeder Van Rooij beheert de eetbar en verzorgt de artiesten die regelmatig optreden in Hollywood. Hollywood wordt daarom niet ten onrechte vernoemd in het boek over het leven van André Hazes.
Ook buitenlandse artiesten zoals de Trammps, de Supremes, de Sugar Hill Gang, Percy Sledge en vele andere bekende artiesten uit heel de wereld zullen het publiek daar aan de Dommelstraat de komende jaren gaan vermaken.
De openingstijden waren toen van woensdag tot zondag, later komt de zondagmiddag er nog bij, deze dag is zowel in Zhivago als in Hollywood razend populair. Vandaar dat er is gekozen om de revival wederom op zondagmiddag te laten plaatsvinden.
De muziek die zowel in Zhivago als in Hollywood wordt gedraaid komt grotendeels vanuit Amerika en Canada, gekocht in Antwerpen iedere week weer bij de USA import.

Op de revival worden daarom alleen maar 12 inches, lp’s en singles gedraaid op 3 Technics platenspelers, fantastisch want de hele collectie uit die tijd is bijna nog intact. Ook de grote disco scene uit de film Spetters en de eerste aflevering van Veronica Countdown worden opgenomen in Hollywood, diverse omroepen nemen programma’s op en zenden die zelfs live uit vanuit de Dommelstraat.
IFQ Media gaat ook deze keer de after movie maken van de 2e Zhivago en Hollywood revival.

Uniek in die periode was de eetbar waar men naar Amerikaanse begrippen hamburgers en snacks kon nuttigen. Toen later de shoarmazaken hun opmars begonnen en open mochten blijven tot na 2 uur verdween de behoefte om te eten in Hollywood.
De eetbar wordt omgebouwd naar een cocktailbar. Enkele eigen Hollywood cocktails worden bedacht en zullen jaren een groot succes zijn.
Een laser die gebruikt wordt in de medische wereld wordt omgebouwd en wel zo dat hij te gebruiken is voor een echte laser show, speciale muziek wordt voor deze shows door de Hollywood dj in elkaar gemixt. Op de aankomende revival zal een laser show aanwezig zijn en gaat dezelfde muziek gedraaid worden die je tijdens de laser shows uit die tijd kon horen!!

In 1978 hingen de sigarettenautomaten gewoon in de zaak en mocht er overal gerookt worden. Goed dat Hollywood gekoeld en geventileerd wordt met een Lenox, een enorme uit Amerika geïmporteerde airco, die zorgde dat de lucht goed gezuiverd werd.
Bij de revivals zal de rook voortaan alleen uit machines komen, maar dat kan de pret niet drukken.
De echte discoperiode startte in 1978 en liep door tot rond 1990. Hollywood ging weer een nieuwe weg inslaan net als dat toen dat gebeurde in 1978. De intentie was om altijd trendy te blijven, dus maakte het House tijdperk zijn entree aan de Dommelstraat.

Vanaf nu gaan we ons focussen op 8 november 2015, even terug naar de mooiste momenten uit die discoperiode.
Ga op 8 november nog een keer terug naar de plek waar het toen is begonnen voor jou en voor ons en loop dan slechts 50 meter verder.
De revival zal plaats vinden in de grote zaal van de EFFENAAR. Tot dan!!